İZMİR / URLA - Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ock

Bizler, Yılay Hakan Çeken MTAL ailesi olarak bir eğitim öğretim yılının 1. Dönemi´ni daha "GELECEĞİN İÇİN GELECEĞİN OKUL" vizyonuyla sağlıkla huzurla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize, çalışanlarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum.

Halim TÜRK

Okul Müdürü

Ock

Tereyağının belki de en güzel dostu fırından yeni çıkmış dumanı üstünde ekmektir.

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. Sınıf öğrencileri Temel Hamur Teknikleri dersinde soframızın vazgeçilmez besini olan birbirinden lezzetli ekmekler yaptılar.

Ock

El Sanatları Teknolojisi Alanı 11. Sınıf öğrencilerimizden Havva KANER, "Prototip Ürünler" dersi performans ödevi olarak Urla temalı zeytin sunumu çalışması yaptı.

Tamamen Urla Zeytineli köyü doğasından derlediği parçalarla oluşturduğu masrafsız rustik sunumları için öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Birinci dönemi geride bırakmak üzereyiz. Tüm öğretmenlerimiz notları idareye teslim ettiler. Yoğunluk okul idarecilerimiz kısmında ise halen devam etmekte.

Kendilerine kolaylıklar diliyoruz.

Ock

Okulumuz Dİn Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Gülseran ATAMER ve öğrencilerimizin katkılarıyka "Değerler Eğitimi" çalışmamızı yaptık.

Peygamberimizin ( s.a.v.) ´in örnek ahlakını işledik. Peygamberimizin insanlara ve hayvanlara göstermiş olduğu merhameti biz de hayata geçirdik . Merhamet yuvaları yapmaya karar verdik. Öğrencilerimiz okulumuz kedisi ve kuşlar için yuva yaptılar. Ziyan olan ekmekler çöp olmasın diye kuş yuvalarina koyalım dedik. Bu şekilde israfın da önüne de geçmiş olacağız. Ayrıca sevgi ve hoşgörü panosu yaptık.

Peygamberimiz (s.a.v.) merhamet etmeyen merhamet bulamayacağını bildiriyor.

“Yeryüzündekilere merhamet edin ki, gökyüzündekiler de size merhamet etsin!”  (Tirmizî, Birr, 16)

Mustafa Kemal Atatürk ise "Bir millet zenginliği ile değil ahlâkı değerleri  ile ölçülür." diye bildirir.

Ock

Okulumuz Fotoğrafçılık Kulübü dönemin son fotoğraf sergisini açtı. "Kış´a Merhaba" temalı sergisi için kulübümüze teşekkürler.

Ock

Okulumuz El Sanatlari Teknolojisi alani 11. Sınıf öğrencileri pecete koleksiyonlarini kullanarak hediye paketleri ürettiler.

Ock

El Sanatlari Teknolojisi Dekoratif Ev Tekstili dalı 11.sınıf öğrencileri dönem boyu aldıkları eğitim sonucu Ev dekorasyonu tarzlarını öğrenip ev dekorasyonu ürünlerinden dekoratif örtüler üretmeye başladılar.

Ock

Okulumuz Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri alanı 11. Sınıf öğrencileri "İlk Yardım" dersi "Temel Yaşam Desteği" konusunda uygulama sınavı oldular.

Ock

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimin amacının sınava değil, hayata hazırlamak olduğunu belirterek, "O halde evlatlarımızı hayata hazırlamak istiyorsak mutlaka öz güven kazandıracak bir sporla buluşturmamız lazım." dedi.

Ock

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmeleri alanı 11. Sınıf öğrencilerimiz Temel Hamur Teknikleri uygulama sınavından birbirinden güzel tatlara imza attılar.

Ock

Yeni yerine taşınan mescidimizin düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarına başladık. Başta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrenmenimiz Gülseren ATAMER olmak üzere emeği geçen gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuz çevre kulübunun desteği ile kazandırılan geri dönüşüm kutularımız sınıflarımıza dağıtıldı.

Artık doğamıza ve çevremize daha fazla sahip çıkıyoruz.

Ock

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı okul sektör işbirliği çerçevesinde farklı bir çalışma gerçekleştirdiler.

Mutfak Uygulamaları dersi bünyesinde yer alan Etlerin Hazırlanması modülü için Urla´nın köklü kasaplarından Kahyaoğulları Et Galerisi ile işbirliği gerçekleştirdiler. İşbirliği çerçevesinde yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerine büyük baş hayvanların parçalara ayrılması, bölgelerine göre etlerin ayrılması ve kemik sıyırma işlemleri uygulamaları olarak gösterirdi. Öğrencilerin de uygulama yapmasına fırsat sağlayan etkinliğin öğrencilerimizin mesleki gelişimine olumlu katkı sağlayacağına inanmaktayız.

Emeği geçen alan öğretmenlerine ve Alper Bektaş, Doğan Bektaş ve Orhan Bektaş´ a teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz bahçesine yeni çöp kovalarını getiren ve montajını yapan Urla Belediyesi Temizlik İşleri´ne teşekkür ederiz.